Saara

Tallin omistaja on Saara Piristine (os. Laitinen), saarijärveläinen hevosharrastaja.

Hevostausta
Elämäntapa hevosten parissa alkoi jo kahden vuoden iässä, vuonna 1987, saadessani ensimmäisen ponini, joka oli vuotias shetlanninponiori nimeltään Santtu. Yhdessä kasvaessamme Santtu opetti minulle paljon hevosenkäsittelytaitoja, hevosen elekielen ymmärtämistä sekä kärsivällisyyttä.

Vuonna 2000 innostuttuani poniraveista aloin etsimään toista ponia kilpailuihin, jonka seurauksena 2-vuotias shetlanninponitamma Pipari liittyi Santun seuraksi. Heti alkuvuodesta 2001 suoritin P-ajolupakurssin ja samana keväänä starttasimme Santun kanssa ensimmäistä kertaa. Tuloksena oli hylkäys liioista laukoista, mutta lyhyistä jaloista huolimatta ylitsepursuava into toi “Yritteliäin poni”-pokaalin, eikä suorituksesta siis lannistuttu. Ura ei voinut lähteä kuin nousuun ja ensimmäinen voitto tuli heti Piparin ensimmäisessä startissa.

Ajan myötä menestystä tuli enemmän ja vähemmän, yli 50 startin edestä. Ikärajojen tullessa voimaan vuonna 2007 raviura päättyi shettisten osalta. Koska poni-into ei ollut laantunut, oli katseltava astetta isompaa ja Ruotsista saapui russitamma Rona. Pipari oli myös astutettu edellisenä kesänä, joten Ronan mukana matkasi mahassa myös varsa, jonka myöhemmin tunnemme nimellä Arwen. Vuosi 2008 aloitti siis kasvatustoiminnan kahdella varsalla.
Kaikkea muutakin kuin raveja on kokeiltu vuosien varrella, niin kotona kuin kisoissakin: esteitä, koulua, maastoesteitä, kiitolaukkaa, raveja, ratsastusleikkejä, hiihtoratsastusta, hiihtoajoa, ohjasoajoa, valjakkoajoa, poniagilityä, näyttelyitä, mätsäreitä… shettis, kuten myös russikin, on todellinen monitoimiponi!

Into hevosalaan vei myös hevoskouluun ja opiskelin hevostenhoitajaksi, joka antoi tarvittavat opit tallin pyörittämiseen, hevosten hoitoon ruokinnan, kavionhoidon yms. osalta.

Koulutus:
Hevostenhoitaja, kasvatus ja talliympäristön hoito (tallimestari), Perhon Maaseutuopisto 2006
Myynnin ammattitutkinto, kuluttajamyynti, Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus 2009
Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, valmistuminen 12/2017