Aktiviteetit

 

Raviurheilu
Ponimme kilpailevat myös poniraveissa ja ajaminen onkin pikkuponiemme pääasiallinen liikuntamuoto. Pienissä määrin olemme myös kokeilleet valjakko- sekä ohjasajoa, joka vaatii enemmän tarkkuutta, kuin vauhtia. Erilaisia kärryjä löytyy kilvanajoon tarkoitetuista kevyistä kilpakärryistä aina nelipyöräisiin vaunuihin. Talvikäyttöön löytyy myös reki ja ahkio.

Ratsastus
Kaikki ponimme pyritään opettamaan myös ainakin ratsastuksen perusteisiin, jotta saadaan liikutuksesta monipuolisempaa. Ratsain pääsemme myös monille pienille poluille, joille kärryillä ei ole pääsyä. Pääasiassa ponien taidot riittävät perusaskellajien läpikäymiseen, turvalliseen maastoiluun ja pienien esteiden hyppäämiseen. Pienistä kisoista on myös kokemusta.

Poniagility
Mielenvirkistykseksi harrastamme myös poniagilityä, jossa suoritetaan erilaisia esteitä maasta käsin. Tämä harjoittaa ponin ja ohjaajan luottamusta ja kärsivällisyyttä.

Maastatyöskentely ja koulutus
Perusopetus sekä ratsastukseen, että ajoon onnistuu omalla tallilla. Teemme maastakäsittelyharjoituksia ja siitä siirrymme vaikeampiin tehtäviin. Maasta käsin työskentely toimii kunnioituksen rakentamisessa.