Talli ja tilat

Talli
Bombadil’s Stablen alku juontaa vuoteen 1987, kun ensimmäinen poni Santtu tuli perheeseen. Pienestä yksityistallista toiminta on laajentunut ja ponilauman kasvaessa Bombadil’s Stable muutti Saarijärven Riekon kylälle kesällä 2009, vain noin kymmenen kilometrin päähän toiminnan syntysijoilta.

Talli on remontoitu vanhasta tiilinavetasta, joka on rakennettu 1950-luvulla. Karsinaosasto poneille on valmistunut 2009, mutta talli on yhä osittain kesken. Nykyisen kuuden karsinan lisäksi on tulossa yksi karsina lisää, pesupaikka sekä lämmin varustehuone. Karsinoissa on betonilattian päällä paksu kumimatto ponien mukavuuden lisäämiseksi, jonka päällä käytämme purua/puupellettiä ja luontaista zeoliitti-mineraalia kuivikkeena.

Tarhat ja laitumet
Kaksi suurta talvitarhaa lauta- ja sähköaidoin. Tarhoissa on hyvät pohjat, puustoa ja vaihtelevaa maastoa. Kesälaitumia sähköaidoin neljässä lohkossa, vaihtelevin ympäristöin. Metsää, peltoa ja järvenrantaa, yhteensä noin viisi hehtaaria.

Pihatto
Tulossa! Vanhasta kuivurirakennuksesta saamme mainion kylmäpihaton 2-6 ponille tai varsalle. Ympärillä tilaa reilulle tarhalle ja näköyhteys tallille.

Pyöröaitaus
Kesällä 2014 valmistui pyöröaitaus maastatyöskentelyyn ja koulutukseen, halkaisija 15 metriä.

Ratsastuskenttä
20x40m nurmipohjainen ratsastuskenttä, johon löytyy tarvittaessa muutama este.

Harjoitusrata
Laitumien ympäri kiertävä 500 metrin mittainen nurmirata, jossa voi ajaa tai ratsastaa omassa rauhassa. Ajoon löytyy myös paljon rauhallisia hiekkateitä.

Järvi
Kesäaikaan meillä on omassa rannassa uittomahdollisuus Mahlunjärvessä.

Bombadil’s Stable?
Mistä tallin nimi on saanut alkunsa? J.R.R. Tolkienin kirjojen innokkaana lukijana olen aina pitänyt hänen tarinoidensa persoonallisesta hahmosta; Tom Bombadilista. Hän on jumalhahmo, ”metsän isäntä”, joka asuu Vanhassa Metsässä vaimonsa Kultamarjan kanssa. Kirjassa Taru Sormusten Herrasta hän kutsuu takaisin karanneita hobittinelikon poneja nimillä Hörökorva (Sharp-ears), Siloturpa (Wise-nose), Häntyri (Swish-tail), Höykky (Bumpkin) ja Valkosukka (White-socks). Lisäksi hänellä itsellään on oma poni nimeltään Möykky (Fatty Lumpkin). Myös tilan nimi, Repunpää, on hobitinkolo, maanalainen asumus.

”Tässä on poninne”, Tom sanoi. ”Joissakin suhteissa niillä on järkeä enemmän kuin vaeltelevilla hobiteilla – niillä on parempi nenä. Ne haistavat näet etukäteen vaaran johon te taas päätäpahkaa ryntäätte; ja jos ne juoksevatkin pakoon, ne juoksevat oikeaan suuntaan. Antakaa niille anteeksi; vaikka niillä on uskollinen sydän, ei niitä ole tehty haudanhaamujen kauhua kohtaamaan. Tässä ne tulevat taas kaikki, taakkoineen päivineen!” – Hobitti, J.R.R. Tolkien